Kézdy Luca: Az éjszakai erdőtől a Zeneakadémia színpadáig

Kézdy Luca

Zeneszerző (könnyűzene), Hangszerelő, Zenei producer

  • Műfaj(ok): jazz
  • Egy emblematikus dal / zenemű a saját szerzemények közül: 68
  • Egy emblematikus dal/zenemű a saját szerzemények közül: A szeretet próbája/The Proof of Love
  • Saját zenei formáció: Santa Diver
  • Alkotótársak és előadók: állandó társaim a zenében Szesztay Dávid és Szegő Dávid.  Ők azok, akik vevők mindenféle zenei ötletemre, kísérletemre, akikkel szeretünk együtt gondolkodni és állandóan új megoldásokon dolgozni, együtt alakulni, fejlődni. Akikkel huzamosabb ideig dolgoztam illetve jelenleg is dolgozom egy egy közös projekten: Török Ádám, Tóth Evelin, Nagy János (Free Style Chamber Orchestra), Varga János, Ágnes (Vanilla), Tereskova, Huszár Endre. Akikkel egy pár kiemelkedő alkalommal dolgozhattam együtt: Chris Potter, Stefano Di Battista, Sunna Gunnlaugs, Lovasi András, Lantos Zoltán, Borbély Mihály, Márkus Tibor, és még sokan mások 🙂
  • Mi az a zenészként / zenei szerzőként elért eredmény, melyre eddig a legbüszkébb? Kis közönségem figyelmére és szeretetére, és hogy többen jelezték már, – a vírus miatti korlátozások következményeként – hiányzik nekik hogy hallhassanak minket élőben. Maradandó élmény volt Chris Potterrel közös duókoncertünk New Yorkban, ugyancsak hatalmas élmény volt a Zeneakadémia színpadán játszani, a New York-i Chelsea Music Festival, és a Gaume Jazz Festival műsorában szerepelni a triómmal. Nagy megtiszteltetés az Artisjus Előadói Díj, és az is, hogy a JazzMa.hu szakmai oldalon az utóbbi években többször megszavaztak az Év hegedűsének.

⭐️⭐️⭐️

Miért született ez a kisfilm?

A Dalszerzők Napja alkalmából összesen 68 dalszerző készített kisfilmet, hogy bemutassák szerzői munkájukat, pályafutások legfontosabb mérföldköveit és pillanatait, valamint hogy elmeséljék hogyan született egy-egy emblematikus daluk. Ha megnézted a kisfilmeket, válaszd ki azt az egyet, amelyik számodra a legmeghatóbb, legviccesebb vagy legérdekesebb, és szavazz!

Hogyan szavazhatok?

  1. Keresd ki a listából a kedvenc videód címét, és egy kattintással jelöld ki.
  2. A lap aljára görgetve nyomd meg a “Szavazok a kedvenc videómra” gombot.
  3. Szavazatod érvényesítése előtt lépj be a Google vagy a Facebook fiókoddal. Erre azért van szükség, hogy a szavazás hiteles legyen, de senki nem fogja látni, hogy kire szavaztál, a Facebook oldalon sem jelenik majd meg.

Ezt követően már láthatod is a szavazás jelenlegi állását, a te szavazatodat is beleszámítva. A szavazat leadási határideje a Dalszerzők Napja, azaz: 2020. október 16. (23:59).

Már csak: 27 perc, 16 másodperc van hátra, hogy leadd a szavazatod!
Neked melyik a kedvenc Dalszerzők Napja alkalmából készült kisfilmed?
11229 szavazat · 11229 válasz