Szabó Dániel Ferenc: Közös dalszerzés a Mörkben – Artisjus Videópályázat 2020

Szabó Dániel Ferenc

Zeneszerző (könnyűzene), Dalszövegíró, Hangszerelő, Zenei producer

  • Műfaj(ok): jazz, fusion, neosoul, alternatív
  • Egy emblematikus dal / zenemű a saját szerzemények közül: Mörk – Doubt
  • Saját zenei formáció: Mörk
  • Alkotótársak és előadók (a teljesség igénye nélkül): Szerzőtársaim: Zentai Márk, Szeifert ‘Jason’ Bálint, ifj. Novai Gábor, ifj. Tóth István, Gyémánt Bálint, Bartók Vince, Palágyi Ildikó, Bécsy Bence, Bögöthy Ádám, Rodek Balázs. A teljesség igénye nélkül dolgozhattam együtt még Horváth Charlieval, Fekete-Kovács Kornéllal, Palya Beával, Karácsony Jánossal, Várkonyi Mátyással, Borbély Mihállyal és rengeteg nagyszerű zenésszel.
  • Mi az a zenészként / zenei szerzőként elért eredmény, melyre eddig a legbüszkébb? Több külföldi jazzfesztiválon játszhattam (pl. Leverkusener Jazztage, Elbjazz), emellett kíváló muzsikusokkal játszhatok és játszhattam együtt. 2019-ben pedig az év Artisjus Junior Könnyűzenei Alkotója lettünk a Mörkkel, a Blahalouisiana zenekar és Áron András ‘Apey’ mellett.

⭐️⭐️⭐️

Miért született ez a kisfilm?

A Dalszerzők Napja alkalmából összesen 68 dalszerző készített kisfilmet, hogy bemutassák szerzői munkájukat, pályafutások legfontosabb mérföldköveit és pillanatait, valamint hogy elmeséljék hogyan született egy-egy emblematikus daluk. Ha megnézted a kisfilmeket, válaszd ki azt az egyet, amelyik számodra a legmeghatóbb, legviccesebb vagy legérdekesebb, és szavazz!

Hogyan szavazhatok?

  1. Keresd ki a listából a kedvenc videód címét, és egy kattintással jelöld ki.
  2. A lap aljára görgetve nyomd meg a “Szavazok a kedvenc videómra” gombot.
  3. Szavazatod érvényesítése előtt lépj be a Google vagy a Facebook fiókoddal. Erre azért van szükség, hogy a szavazás hiteles legyen, de senki nem fogja látni, hogy kire szavaztál, a Facebook oldalon sem jelenik majd meg.

Ezt követően már láthatod is a szavazás jelenlegi állását, a te szavazatodat is beleszámítva. A szavazat leadási határideje a Dalszerzők Napja, azaz: 2020. október 16. (23:59).

Már csak: 13 perc, 7 másodperc van hátra, hogy leadd a szavazatod!
Neked melyik a kedvenc Dalszerzők Napja alkalmából készült kisfilmed?
11229 szavazat · 11229 válasz